Yoğurtta Yapılan Hileler

Yoğurtta Yapılan Hileler

Yoğurtta Yapılan Hileler
  • Kullanılmaması yasak olmasına rağmen ucuz yoğurt üreten firmalar Antibiyotikli sütleri normal sütün yarı fiyatına satın alarak yoğurt ve kaşar üretiminde kullanmaktadırlar.
  • Kalitesiz ve hijyenik olmayan sütler de yine bu ucuz yoğurt üreten firmalar tarafından düşük fiyattan alıp kullanmaktadırlar.
  • Yoğurt üreticilerinin çoğunluğu sütün kesilmesini önlemek amacı ile Hidrojen Peroksit ve Kostik benzeri kimyasallar kullanmaktadırlar. Çünkü hijyenik sağım yapılmayan ve soğutularak muhafaza edilmeyen sütler hızla kesilir. Ülkemizde maalesef sağım şartları ve muhafaza şartları henüz istenilen seviyede olmadığı için birçok üretici bu yola başvurmaktadır.
  • Ucuz yoğurt üreten veya aşırı kar elde etme derdine düşmüş bazı üreticiler çiğ süt yağının tamamını sütten ayırmaktadırlar. Süt yağının yerine , ucuz olan Palm yağı vb yağlar katmaktadırlar. Sütten ayırdıkları süt yağını ise tereyağ ve kaymak yapımında kullanmaktadırlar.
  • Yoğurtta kıvamı artırmak için kıvam artırıcı maddeler kullanılmaktadır.
  • Yoğurtlarda en önemli problem raf  ömrü ve küflenmedir. Üreticiler raf ömrünü uzatmak ve küf oluşumunu önlemek için yasak olmasına rağmen Natamisin benzeri antibiyotikler ve kimyasallar kullanılmaktadır.

Sosyal Medya

Belgelerimiz

Hastalıktan Ari İşletme Belgesi
Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Onaylı