Neden Herkül Çiftliği ?

Neden Herkül Çiftliği ?

Kaliteli, yağlı ve yoğun kıvamlı bir yoğurt elde etmek için sütün yağ,protein ve kuru madde değerleri çok önemlidir. Bu değerler Simental cinsi inek sütünde Holstein cinsi inek sütüne göre %...

Neden Çiğ Süt ?

Neden Çiğ Süt ?

İşlem görmemiş süt, Faydalı bakterileri UHT işlemi vb yöntemler ile yok edilmemiş süt, Yoğurt olabilen süt, Yağı alınmamış süt, Sütte bulunan Protein, vitamin ve mineraller de maksimum fayda...

Neden Ari Çiftlik ?

Neden Ari Çiftlik ?

Çiftlik Tarım il müdürlüklerince her yıl belirli periyotlarla denetlenir. Çiftlikte bulunan tüm İneklerden alınan kan numuneleri Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında analiz edilir.

Evde Yoğurt Yapımı

Evde Yoğurt Yapımı

Sütün taşmasını önlemek için tencerenin içine kaşık veya süt taşırmaz koyun. Tencereyi 1 bardak su ile çalkalarsanız, sütün tencere dibine yapışmasını önlersiniz.

Yoğurt Hataları

Yoğurt Hataları

Sütün kuru maddesinin az olması, Sütte antibiyotiklerin, inhibitörlerin ( Kostik,hidrojen peroksit vb sütte kesilmeyi önleyen maddelerinin olması ), deterjan kalıntıların bulunması.

Pastörizasyon İşlemi

Pastörizasyon İşlemi

Pastörize işlemi çiğ sütün 72-74 °C de 15 saniye ısıtılması ve hızla soğutulması işlemidir. Pastörizasyon işleminde yüksek sıcaklık ve basınç olmadığı için sütün faydalı bakterileri, yağı, p...