Homojenizasyon İşlemi

Homojenizasyon İşlemi

Homojenizasyon işlemi mekanik bir işlemdir. Sütün içerisinde bulunan yağların sütün üzerinde birikmesini önlemek ve sütün her yerine eşit dağılımını sağlamak amacı ile çiğ süt 50-70 °C de yü...

UHT ( Ultra High Temperature )  İşlemi

UHT ( Ultra High Temperature ) İşlemi

İngilizce çok yüksek sıcaklık kelimelerinin baş harflerinden oluşan UHT işlemi. Çiğ sütün 135 – 150 °C yüksek sıcaklık ve yüksek basınç altında ısıl işleme tabi tutulmasıdır.

Yoğurt Nasıl Oluşur ?

Yoğurt Nasıl Oluşur ?

Süt içeriğinde bulunan yağ, enzimler (protein), laktoz ( süt şekeri ) vitamin ( B,A,D,E,K vb ) ve mineraller ( Kalsiyum,Magnezyum,Fosfor vb.) ile çok faydalı bir gıdadır. Ancak sütten dah...

Neden Evde Yoğurt Yapmalıyız ?

Neden Evde Yoğurt Yapmalıyız ?

Günlük süt alma imkanı olanlar için evde yoğurt yapmak en sağlıklı ve doğal yoğurt tüketme imkanı sağlar. Eğer çiğ süt alma imkanınız yoksa, güvendiğiniz markaların yoğurtlarından tüketin. K...

Yoğurtta Yapılan Hileler

Yoğurtta Yapılan Hileler

Kullanılmaması yasak olmasına rağmen ucuz yoğurt üreten firmalar Antibiyotikli sütleri normal sütün yarı fiyatına satın alarak yoğurt ve kaşar üretiminde kullanmaktadırlar.

Şarbon gerçeği

Şarbon gerçeği

Şarbon hastalığı, son günlerde medya ve sosyal medya aracılığı yapılan kasıtlı veya bilgisizce yapılan paylaşımlar nedeni ile halkımızı endişeye sevk eden bir konu olmuştur.